top of page

Over Jitske

Mijn leven lang ben ik geboeid door de mens en wat we nodig hebben om te kunnen leven in plaats van slechts te bestaan.

Want dit gaat niet voor iedereen vanzelf.

Hoe vind je de balans tussen er zijn voor anderen en jezelf? Hoe kan je emoties ervaren zonder deze groter of kleiner te maken? Hoe kan je jezelf en anderen steunen en je laten steunen? Hoe kan je vanuit kalmte je grenzen aangeven en die van anderen accepteren zonder van slag te raken?

 

In onder andere deze vragen heb ik mij jarenlang verdiept, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Het korte antwoord op al deze vragen is: door de beweging van kind naar volwassene te maken. Dat wordt ook wel zelfrealisatie genoemd. 

Het lange antwoord vind je op weg naar die zelfrealisatie.

Benieuwd geworden? Lees dan verder!

  • Instagram
Over Jitske2.jpeg

Hierom startte ik Onder Constructie Coaching

Momenteel is er een generatie mensen te zien die zoekende is. In een poging de verbinding met onszelf te herstellen, starten we een zoektocht buiten onszelf: in zelfhulp, (spirituele) religie en ideologie. 

 

Met Onder Constructie Coaching wil ik bijdragen aan een generatie gezonde volwassenen, die het leven omarmen zoals het is en zichzelf en anderen omarmen zoals zij zijn. Zonder de dingen positiever of negatiever te maken dan ze zijn.

Een generatie gezonde volwassenen vormt een veilige basis voor zichzelf en de omgeving, door een sterke verankering in en liefdevolle acceptatie van de realiteit zoals ze is.

Dit is mijn visie

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe je jezelf kan verliezen in spirituele religie en ideologie. Ik was zelf ook zoekende.

 

Zo ervoer ik hoe het ego in no-time van spiritualiteit een superieure constructie kan maken, et voilà: we ontkennen actief hetgeen in directe verbinding staat met de realiteit: onszelf.

Toen ik ontdekte dat ik alleen maar verder bij mezelf vandaan was gezweefd en toxische positiviteit niet bijdraagt aan mentale gezondheid, zocht ik naar een laagdrempelig en niet-zweverig alternatief voor zelfhulp. Oftewel: coaching en therapie.

 

Dit vond ik niet. En ik wist dat ik niet de enige kon zijn. Door de jaren heen heb ik mij zowel professioneel als persoonlijk flink binnenstebuiten laten keren en ontwikkeld. En  besloot ik mijn eigen down-to-earth werkwijze te ontwikkelen.

Zo ontstond Onder Constructie Coaching. Omdat we altijd onder constructie zijn. En omdat, als we de stap naar zelfrealisatie willen maken, we onder de egoconstructie hebben te kijken.

In de trajecten is de ruimte die je nodig hebt. Je mag klein, groot en alles daartussenin zijn. Je mag leunen en jezelf dragen. En vooral: je mag moeiteloos jezelf zijn. 

Jitske_OnderConstructieCoaching_BUSINESS shoot_08.jpg
bottom of page