top of page

Werkwijze en benadering

Iedere sessie en elk traject begint met het maken van de keuze om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er op dit moment in jouw leven speelt. Het nemen van verantwoordelijkheid is namelijk essentieel voor (de stap naar) verandering. Verantwoordelijkheid nemen betekent dat je de afspraak maakt met jezelf om te kijken naar de oorzaak - en de oplossingen - van alles waar je tegenaan loopt op dit moment.

Hierna onderzoeken we samen wat jij graag anders zou willen zien in jouw leven.

Jij stelt een persoonlijk doel: jouw eigen bouwplan. Dit bouwplan gebruiken we als rode draad in het traject. Als je doelen het bouwplan zijn, ben jij het huis. En het kan gebeuren dat je toch een andere stijl of inrichting wilt: jouw bouwplan kunnen we altijd bijstellen als het nodig is. 

Tijdens de therapie werken we met technieken uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Dit is een therapievorm met een combinatie van mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

Je leert jouw gedachten, gevoelens en gedrag nog beter te begrijpen. Hierbij oefen je met accepteren wat er geaccepteerd mag worden en te herkennen waar jij iets kan veranderen. 

Ook ontdek je wat echt belangrijk is voor jou en hoe je hier vanuit natuurlijk zelfvertrouwen naar kunt handelen. Ik begeleid je tijdens dit proces. Je doet het zelf, maar nooit alleen.

Tijdens de sessies en tussen sessies door leer je bij jouw natuurlijke staat van zelfvertrouwen te komen door te oefenen met (zelf)compassie. Niet zodat je nooit meer iets hoeft te veranderen, maar omdat blijvende verandering alleen mogelijk is vanuit een plaats van veiligheid. Met een compassievolle houding naar jezelf creëer je die veiligheid. En zo ga jij van zelfverbetering naar natuurlijk zelfvertrouwen.

Is dit wat jij nodig hebt? Klik dan op de knop hieronder en boek je traject!

bottom of page